tiistai 22. lokakuuta 2013

Välitilan tapetointia ja lakkausta

Niin ne kaikki kylpyhuoneen kalusteet sitten mahtuivat pösöön :D Pakattiin ne noutopaikassa varastomiehen kanssa autoon niin hyvin, että muutama kalusteenpalanen ois vielä mahtunut hyvin mukaan :) Roudailin ne räntäsateessa kotiin ja eilen rakkaan avulla asennettiin ne paikoilleen. Eilen myös tapetoin välitilan KodinTerran tapetilla, joka on odottanut pääsyä vessan ja kylpärin seinälle jo yli vuoden. Tänään olen puolestaan kiinnitellyt parit ovet paikalleen, laittanut yläkaappeihin hyllyt paikalleen (ja täyttänyt jo ne) sekä lakannut välitilan tapetin kolmeen kertaan.

Välitila näyttääkin tällä hetkellä tältä:

Tasot on hyvä suojata ennen lakkausta kunnolla, mulla ainakin lakkaa roiskuu sinne ja tänne :) 

2 x lakattuna tapetti näyttää tältä

Sinäänsähän välitilan tapetoinnissa ei ole mitään ihmeellistä normaalin tapetointiin verrattuna muuta kuin, että tapetin päälle vedetään lakka tai sitten pleksi tms. minkä läpi tapetin voi nähdä. Lakka suojaa kätevästi tapetin roiskeilta ja sitä voi pyyhkiä reippaamalla kädellä lakan ansiosta, eli lakka antaa tapetille toisin sanoen kulutuksen kestävyyttä.

Vuonna 2011 kun remontoin keittiön, laitoin tapetin myös keittiöön ja lakkasin tapetin Tikkurilan Kiva kalustelakalla. Lakoissa on se huono puoli, että tuppaavat kellastumaan ajan myötä. Kiva kalustelakan ei kuulemma pitäisi kellastua niin paljon kuin esimerkiksi venelakkojen ja se on vesiohenteinen lakka, joten pensselin pesu on vähän mukavampaa touhua. Lakkaus kannattaa tehdä hyvälle ja puhtaalla pensselillä, koska pensselin vedot jäävät hieman näkyviin kun välitilaan laitetaan valaistus.

Keittiössäni ei ole yläkaappeja, joten lakan ylärajan tein maalarinteipin avulla.


2 kommenttia:

  1. Hei! Miten lakkaus on kestänyt käyttöä? Kuinka rajusti lakatusta tapetista uskaltaa pyyhkiä roiskeita irti?

    VastaaPoista
  2. Moikka! Lakkaus on kestänyt mielestäni tosi hyvin. Pääasiassahan lakkaukselle roiskuu vettä, mutta myös likaa sekä keittiössä rasvaa. Pahimpia tahroja oon keittiössä pyyhkinyt Fairylla ja oon välillä hinkannut joitain tahroja hanakammin ja lakasta ei kyllä huomaa ollenkaan käytön jälkiä. Ainut on tuo kellastuminen pikkuhiljaa, joka saattaa häiritä, mutta muuten lakkaus on kyllä kestävä ratkaisu. Se onkin sitten eri juttu miten sen taperin vaihtaa kun siinä on se lakka päällä... :)

    VastaaPoista