lauantai 12. lokakuuta 2013

Katotaan kuin ämmän käy ;)

Kylppärin ja wc:n maalailut alkavat vihdoin olla loppusuoralla, jes :). Alkuviikosta maalasin loput kaakelit kylpyhuoneen puolelta ja pitkin viikkoa olen maalaillut ko. tilojen välistä ovea sekä oven karmeja. Ovesta puuttuu vielä pari kerrosta maalia, mutta karmit ovat loppusilausta vaille valmiit. Torstaina ja perjantaina puolestaan spray-maalasin kylppärin patterin, pyykinpesukoneen poistovedelle tarkoitetun putken sekä suihkuverhon tangon. Kämpässsä oli hurja käry spray-maalausten jälkeen, joten avattiin kaikki ovet sekä ikkunat... hytistiin 14 asteisessa kämpässä sitten jonkun aikaa ennen kun sisäilma alkoi taas olemaan suht hengitettävää :D

Keskiviikkona juoksin tunnin sisällä neljässä eri keittiökaupassa kyselemässä tarjouksia kylpyhuoneen kaapeista. Alakaapit piti tilata erikoismittaisina, joten esim. Ikean kaapit eivät olisi mahtuneet tilaan. Tarjous sisälsi 2 noin 70 cm korkeaa ja 50 cm leveää yläkaappia ja 2 noin 50 cm syvää sekä leveää alakaappia valkoisilla ovilla sekä noin metrin leveän tason. Hintahaitari oli 400-550 e ja osa tarjouksista sisälsi kaappien kasauksen sekä kuljetuksen. Päädyin aika nopeasti tuohon edullisimpaan 400 euron tarjoukseen, koska kaapit olisivat noudettavissa jo tiistaina Renkomäestä ja säästän rahaa hieman sillä, että kokoan yläkaapit itse (alakaapit tulevat koottuina, koska ne tehdään erikoismittoihin).

Ajattelin hakea koko setin pösöllä (henkilöauto) kotiin, kasata ja asentaa ne ihan ite! :D ...katotaan kuin ämmän käy ;) Ei se vaikeeta voi olla! (Kuuluisat viimeiset sanat? :P). Ennen asennusta täytyy vielä käydä vuokraamassa kunnon porakone ja saan myös asennettua pyyhekoukut, vessapaperitelineen, pyyhetangon jne paikalleen samalla kun alan riehumaan sen koneen kanssa. Jostain remppavehkeiden uumenista pitäisi myös kaivaa silikonipuristin esille, niin saan tason ja wc-kalusteiden altaan seinää vasten olevat saumat täyteltyä.

Vierailin muuten viime viikonloppuna ystäväni vanhemmilla Espoossa, joilla on aivan ihastuttava 1900 -luvun alkupuolen talo (suojeluskohde) jonka he ovat remontoineet täysin säilyttämällä alkuperäistä henkeä <3 Täysin kunnollisia kuvia en valitettavasti saanut nappailtua kännykkäni kameralla, mutta tässä pari ok otosta heidän kauniista kylpyhuoneestaan:

Kyllä tossa kelpais lillua! :)
Hauska teline vessapaperille! :)


2 kommenttia:

  1. Toisilla sitä on taitoa tuohon kunnon remontointiin, minä aina ideoin ja soitan isäni paikalle, jos tarvii yhtään mitää suurempaa tehdä :)
    Heitin sinua haasteella omassa blogissani, joten käyhän kurkkaamassa :)

    http://sisustanjaunelmoin.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Kiitos, haaste vastaanotettu, vastailin kysymyksiin äsken :) Välillä mennään kyllä rempan kanssa ihan tuurilla eteenpäin ;D

      Poista