perjantai 4. lokakuuta 2013

Kaakeleiden maalausta

Ehkäpä koko remontin kiinnostavin vaihe on mielestäni nyt vuorossa oleva kaakeleiden maalaus :). Kaakelimaalia ei ollut myynnissä kun toimin vuonna 2005-2006 rautakaupassa sisustusmyyjänä. Tuotteelle olisi tosin ollut silloin jo kysyntää ja kaakelit maalattiin silloin otepohjan ja öljypohjaisen maalin avulla. Vastuu maalin pysymisestä oli tällöin täysin asiakkaalla, mitään takuita kulutuksen kestävyydestä tai muutenkaan maalin pysymisestä kaakeleiden päällä ei ollut. Noh, onnekseni ajat ovat muuttuneet :).

Löysin Ronsealin kaakelimaalia Kodin Terrasta. Perusvärivalikoimaa kaakelimaaleissa on jonkun verran tarjolla ja valkoisen maalin voi sekoituttaa rautakaupassa haluamaansa vaaleaan sävyyn. Ronsealia ei ilmeisestikään ole tarjolla C-pohjana, eli maalina jonka voisi sekoituttaa tummiin väreihin. Valmiiseen valikoimaan kuuluu kuitenkin muutamia tummia värejä ja erivärisiä kaakelimaaleja voi sekoitella kotona keskenään. Purkin hinta on erikoismaalille ominaisesti perusmaalia kalliimpi, mutta kaakeleiden uudistaminen maalaamalla on kuitenkin edullisempi vaihtoehto kuin laatoituksen uusiminen. Lisää infoa Ronsealin kaakelimaalista ja työvaiheista videon kera löysin heidän kotisivuiltaan http://ronseal.fi/kaakelimaali/.

Ja eikun purkki ruuvimeiselillä auki, vaahtomuovitela ja pensseli esille, tärpättipurkki varuiksi vierelle ja sutimaan :D

Lähdin liikkeelle vessan kaakeleista. Suihkun puolen kaikkia kaakeleita en raaskinut vielä tänään lähteä maalaamaan, koska kuivumisaika on peräti kolme päivää ennen kuin kaakeleita on suositeltavaa kastella. Täten tuon kolmen päivän kuivumisajalle täytyy sopia suihkusta käynnistä jossain muualla.

Lähtötilanne näytti tältä:



Ero maalaamattoman ja maalatun pinnan välillä näyttää tältä:


Ja maalattuna koko vessan kaakelipinta näyttää tältä:


Kun maali on kuivunut kunnolla katson vielä onko saumojen maalaamiseen erikseen tarkoitetulle kynälle tarvetta. Saumalaasti imi ja imee varmaan maalin kuivumisen aikanakin jonkun verran väriä, jolloin maalipinnasta ei tule välttämättä tasaisen valkoinen. 

Joku näppärähän voisi nyt ihmetellä, että miksi maalaan valkoisella maalilla valkoista kaakelia, enkä vain maalannut saumoja valkoisella saumakynällä... :D - raikkaamman ilmeen vuoksi :) Vanhojen kaakeleiden kiilto on jo haalistunut, kaakeleissa on kulumia ja joitain värjäytymiä en ole saanut irti pesemällä.

Kaakelit saavat nyt rauhassa kuivua viikonlopun yli ja projekti jatkuu ensi viikolla. Leppoisaa viikonloppua kaikille! :)

P.S Hyvää eläintenpäivää T. Hipsu :)

2 kommenttia:

  1. Kaakelimaali on kyllä mainio keksintö! Vau mikä muutos! Meillä on alakerran vessan kaakeleita maalattu sillä. Sulla on oikein kiinnostava blogi ja mielenkiinnolla odottelen lisää postauksia:) Meillä on myös tulossa sauna/kylppäri remonttia, mutta kaikkea ei ole tarkoitus repiä irti, sillä paneelit ja kaakelit siellä on hyvässä kunnossa, ne on vaan aika karsean näköiset. :D

    VastaaPoista
  2. Joo, tolla kaakelimaalilla saa vaikka mitä aikaseksi, olin kyllä positiivisesti yllättynyt tuloksesta :) Ja niille saunan paneleillekin on onneks keksitty vaikka mitä väriä ja suojaa, niin ei tartte katella karseen näkösiä paneleita :D Kiitos, mäkin lueskelen mielenkiinnolla sun blogia, teillä on tosi kaunis koti!

    VastaaPoista