perjantai 2. toukokuuta 2014

Tuikkukupin tuunailua

Heippahei, pitkästä aikaa :)

Muutto check, oppari check ja uuden kodin remonttikin pyörähti hieman käyntiin viime viikolla. Siitä ja uudesta kodista on tarkoitus kirjoitella myöhemmin paljon, paljon lisää, kunhan tuo remontti tuosta nyt käynnistyy kunnolla... :)

Sen verran voin kuitenkin remonttisuunnitelmista paljastaa, että tällä kertaa mennään hyvin niukalla budjetilla. Budjetin niukkuus sai miettimään miten asioita voisi toteuttaa hyödyntämällä vanhaa ja nettiä tutkiessani törmäsin Pinterst nimiseen palveluun, joka siis oli aivan täysi uusi tuttavuus... ja jäin välittömästi koukkuun :D Olen nyt kohta 2 kuukauden ajan keräillyt sinne kaikenlaisia DIY -juttuja, sisustuksen ideakuvia ja laajensin "pinnailut" jopa ruokaohjeiseen viimetteeksi.

DIY pinnailujen innostamana, perjantai-illan kuluksi aloin tuunailemaan Ikean vaniljatuoksukynttilästä jäänyttä tuikkukuppia. Polttelin kynttilät loppuun parisen viikkoa sitten ja liotin lämpimällä vedellä ja astianpesuaineella loput kynttilän jämät pois. Hyvin ne lähti ja lasista tuli kirkas.


Tänään sitten olimme kahden ystävän kanssa kirpparikierroksella ja löysin Lanttilasta erilaisia puuvillanauhoja. Nauhoja olisi ollut myös mustana, mutta ostin näin alkuun kolmea erilaista valkoista nauhaa ja täytyy katsoa josko sitä innostuu hakemaan sitä mustaakin vielä... :) Näin vastaavanlaista nauhaa Lauran kaupassa jo viime syksynä, sillä erotuksella, että siinä oli tarrapinta valmiina. Hintakin oli sitten sen mukainen, muistaakseni lähes 4 e/rulla (olisiko rullassa 1-2 metriä?) ja nauha jäi kummittelemaan mieleen.

2 m nauhat 1,50 e/kpl
Kirpparilta ulos tullessamme aloin pohtimaan ääneen nauhan kiinnitystä lasiin ja ystäväni tokaisi, että sen voisi kiinnittää pikaliimalla. Alkuun mietin, että saisiko nauhan kiinni pikaliimalla yhtä tasaisesti kuin kaksipuolisella teipillä, mutta nyt voin todeta, että saa! :) Kiitos ideasta S <3


Töpöttelin pikaliimaa nauhan kummallekin reunalle pieniä pisteitä muutaman millin välein ja kiinnitin nauhaa 5-8 cm kerrallaan, jottei pikaliima päässyt kuivahtamaan liikaa. Se etu siinä pikaliimassa oli, että se kuivui nopeasti jolloin pääsi kiinnittämään heti toisen kierroksen nauhaa.

Ylin kierros kiinnittettynä.

Rusetin tekoa haarukan avulla :) Ohjeet täältä.
Kun olin saanut 3 kerrosta nauhaa kiinni, tein vielä pienen rusetin koristamaan kupin reunaa ja liimasin sen kiinni. Lopputulema oli tälläinen, "uusi" tuikkukuppi sopii mielestäni hyvin kastehelmi tuikkukuppien kaveriksi :)






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti