tiistai 24. kesäkuuta 2014

Keittiösuunnitelmia

Aikalailla pari viikkoa sitten alkoi keittiössämme purkutyöt vesivahingon laajuuden selvittämiseksi. Keittiöstä purettiin ensin pois alakaapit, allas sekä tasot vaurioseinältä, jonka jälkeen alkoi kastuneiden paikkojen kuivatus. Kuivatuksen pitäisi olla näillä näkymin valmis tällä viikolla ja ensi viikolla alkaa keittiön kunnostaminen. Jee! :) 

Tilanne alakaappien purkamisen ja lattian avaamisen jälkeen. Parketin alta paljastunut lautalattia on tarkoitus kunnostaa ja maalata valkoiseksi. 

Uutta keittiötä lähdin suunnittelemaan tällä kertaa vähän eri lähtökohdista kuin ennen - olen pääasiassa toteuttanut aiemin moderneja keittiötä ja tällä kertaa on tarkoitus tehdä keittiöstä romanttisen tyylinen (ripauksella modernia tyyliä). Tyylilaji keittiön kalusteina on siis minulle uusi, täten asiaan pitikin hieman perehtyä tarkemmin. Inspiraatiota olen hakenut Pinterestin avulla ja nappasinkin muutaman kuvan talteen sieltä tänne jaettavaksi. Kuvat eivät siis ole minun, vaan netistä otettuja.

Tässä keittiössä pidin erityisesti tuosta ovien väristä. 

Tässä kuvassa on kaikki kyllä kohdallaan :) - erityisesti ihastuin noihin hyllynkannattimiin. Seinäpaneli olisi aivan ihana, mutta nyt täytyy tyytyä ihan vain maalattuun tai tapetoituun seinään.

Kuva joka saa kuolan valumaan :D - tumma vedin vaaleaa ovea vasten antaa mukavasti kontrastia. Tässä kuvassa on myös valkoinen panelikatto, joka löytyy valmiiksi jo keittiöstämme. 
Tässä keittiön kuivatuksen aikana olen ottanut tarjoukset kolmesta eri keittiöfirmasta ja päädyin ottamaan keittiön samasta paikasta, josta tuli edellisen kotimme kylpyhuoneen kodinhoitonurkkauksen kalusteet. Valintaan vaikutti se, että saamme rungot ja tasot firmalta kahdessa viikossa (kahden muun keittiöfirman toimitukset olisivat menneet elokuulle, koska keittiötehtaat ovat heinäkuun suljettuina), hinta-laatu suhde on mielestäni kohdallaan ja myöskin vilpitön, ystävällinen ja erittäin asiantunteva palvelu :) 

Päätökset keittiön kalustuksesta piti tehdä hyvinkin rivakalla aikataululla, pienellä budjetilla ja ulkonäöstä mahdollisimman vähän tinkimättä (+ käytössäni oli vain fillari jolla ramppasin keittiöliikkeet läpi - ihan Ikeaan asti täältä Lahdesta en viitsinyt lähteä polkemaan :D). Oveksi valitsin samanlaisen oven kun tuossa alimmassa inspiskuvassa ja tasoksi oven kanssa suht samanvärinen, kevyesti betonikuviollinen taso (saman tyylinen taso löytyy keskimmäisestä inspiskuvasta). Värimaailma kaluisteissa ja tasoissa on vaalean harmaa/beige. 

Noin hienoa allasta kuin noissa inpiraatiokuvissa en tähän budjettiin saanut mahdutettua, enkä myöskään hanaa, mutta eipä se mitään. Perus Oras on varmasti kestävä valinta hanaksi ja Frankelta löysin valkoisen, tasoon upotettavan komposiittialtaan.

 
Franke Sirius Sid 610 valkoinen komposiittiallas.
 
Kodinkoneista päädyimme vaihtamaan liesituulettimen ja astianpesukoneen. Edellinen liestituuletin oli korkeaan kaappiin sijoitettu kaappimallin tuuletin ja nyt kun keittiöön tulee matalaa yläkaappia sekä kannakkeiden päälle laitettavaa hyllyä, tuli hankittavaksi kuputuuletin. Edellinen astianpesukone puolestaan oli 45 cm leveä ja olimme rakkaan kanssa jo haaveilleet aiemmin 60 cm leveästä astianpesukoneesta, joten tämä haave toteutetaan nyt :) Keittiössä jo oleva jääkaappi ja hella saivat jäädä, jääkaappi kun vaikuttaa aika uudelta ja hella on hyvä Upon liesi kiertoilmauunilla.

Tällä kertaa ajattelin laittaa välitilaan perinteisesti kaakelia tapetin sijaan. Kävin tänään katselemassa kaakeleita ja löysin pari mieluisaa mallia. Kaakeleiden toimitusajat ovat 1-2 päivää, joten tässä on vielä aikaa tehdä päätöksiä.

RTV:n kaakeli. Ruskeat osat peitetään saumalaastilla. Saumalaastin väri olisi harmaa. 

Laatta Pisteen kaakeli. Tässä kaakelissa on samaa tunnelmaa kuin valitsemassani tasossa.
Kummasta kaakelista te enemmän pidätte? :)


3 kommenttia:

  1. Ai kun ihania! Alempi laatta on rauhallisempi, sen minä valitsisin :)

    VastaaPoista
  2. Alempi laatta on tosi kivan näkölnen eli valitkaa se..

    VastaaPoista