perjantai 27. kesäkuuta 2014

Keittiön remontointia part 1

Hellurei! :)

Tällä viikolla ollaan rakkaan kanssa alettu sitten remontoimaan keittiötä todenteolla :) Alkuviikosta purimme loput keittiökalusteet pois seiniltä sekä huonokuntoista puolipanelia, jota oli laitettuna muutaman metrin matkalle kahdelle seinälle. Rakas myös kiskoi irti katossa kiinni olleet, keittiön yläsokkelin kiinnitykseen tarkoitetut tukipuut. Keskiviikkona sitten kävi sähkömies laittamassa kodinkoneita ja pistokkeita varten sähköjohtoja. Loppuviikon puolestaan olemmekin hioneet kattopaneleita, pakkeloineet sekä poistelleet tukipuiden kiinnitykseen käytettyjä silikoneja. Tänään, 10 tunnin hionnan, pakkeloinnin ja putsailun jälkeen, katto sai yhden kerroksen maalia ja viikonlopun aikana olisi tarkoitus maalata katto vielä 1-2 kertaan :)

Maaliksi valittiin sävyttämätön Tikkurilan Remonttiässä tavallisen pohja/kattomaalin sijaan: Koska kyseessä on keittiö, on hyvä että katossa on pesunkestävä maali. Tavallinen pohja/kattomaali kun ei sitä pesua niin paljon kestä kuin tuo Remonttiässä. Remonttiässän miinuspuoleksi voi tosin tällä kertaa laskea sen puolihimmeyden, se antaa katossa olevia virheitä vähemmän anteeksi kuin tavallinen, täyshimmeä pohja/kattomaali. Mutta uuden näköistä katosta ei kuitenkaan saa, eikä sen mielestäni täydykään olla tuon ikäisessä talossa, joten puolihimmeä oli varmasti hyvä valinta :)

Tässä vielä muutamia kuvia katon kunnostuksesta. Hommat jatkuvat katon maalauksen jälkeen ensiviikolla kun lattian ja seinän välinen palkki vaihdetaan, sen jälkeen alkaakin toivottavasti seinien levytys sekä lattian kunnostus. Toivoin todella, että ensi viikolla pääsemme maalaamaan jo seiniä ja pääsen päivittelemään remonttikuulumisia lisää! :)

Kivaa viikonloppua kaikille! 

Katto pestynä ennen hiontaa. Vanhojen keittiökaappien yläpuolella olevaa kattopanelia ei oltu maalattu aiemmin.
Maalasin käsittelemättömät osat ensin.
Ero kertaalleen maalatun ja hiotun katon välillä.
Katto kertaalleen maalattuna. Ihan siistin siitä sai kun pohjatyöt teki huolella (onneksi tolla rakkaalla oli niihin pohjatöiden tekoon enemmän kärsivällisyyttä kuin mulla :D).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti